ОДРЖАН 17.САЈАМ „ЕТНО ХРАНЕ И ПИЋА“ од 30.новембара - 03.децембара

 

 

 

 

 

 

На сајму су и ове године на заједничком штанду Друштво српских домаћина (ДСД) и Савез пољопривредних инжењера и техничара Србије  ( СПИТС) имали излагаче органске производње. У пратећем програму сајма у организацији СПИТС-а одржана су свакоднево стручна  предавања из области пољопривреде,  Друштво српских домаћина је и ове године организовао изложбу Рукотворина и сувенира.

Захвалницу за учешће на сајму, у име ДСД примио је председник Управног одбора проф.др Миладин Шеварлић.

Излагачи на штанду са Љиљаном Браловић, председницом Одбора ДСД Горњег Милановца  промовисали су нов начин продаје хране и пића - преко интернет страницеwwwseoce.rs. Преко ове странице се може наручити и извршити достава хране из села околине Чачака на кућну адресу у градовима Србије. Представница  и организатор Сеоцета Ана са Милицом Ристановић испред газдинства РАЈЧЕВИЋ су промовисале српске производе овог краја.

Ученичка задруга „Книћко“ из  средње школе“ Добрица Ерић“ из Кнића, излагала своје производе и сувенире и ове године.

Зоран Скић Organolife, са органским јастуцима и играчкама од хељде.  Излагачи „Пчелињаци Јаковљевић" Владан и Љубинка су промовисали свој мед и пчелиње производе свог газдинстава.

На слици може бити: текст

На штанду је компанија STIHLпоредставила производе нове генерације уређаја у пољоприведној производњи и сеоским домаћинсвима. За све посетиоце сајма, компанија је поклонила своја три производа: Атомизер СР 420; вишенаменски секач АККУ и ручне маказе. Јавно извлачење наградаје било у недељу, последњег дана сајма.

На слици може бити: грталица, комерцијално возило и текст

У пратећем програму предавање : Користи примене ћириличног писма и на комерционалној амбалажи српске хране и пића Љиља Браловић је својом поезијом, употпунила ово предавање.

Зоран Стојановић, дипл.инж. је одржао  предавање на тему Користи примене дронова у заштити пољопривредника, производње на њивама и засадима и животној средини

 

Проф.др Татјана Бранков, председница Друштва аграрних економиста Србије, на тему Купуј локалну храну и пића, развијај своју заједницу : Економски патриотизам на примеру Космета

На слици може бити: текст

 

Излагач  штанду је био Дејан Чорога, дипл.инжењер фитофармације  испред свог ПГ „Чорогар“ са производима - хладно  цеђена уља, интегралним брашном, протеинима и медом. Дејан је у пратећем програму одржао предавање на тему „Практични савети за примену средстава заштите у производњи здравствено безбедне хране

На изложби Сувенира и рукотворина , између осталих, учествовало је и Уружење „Златне нити“ из Врњачке Бање, „Стари  занати за ново доба“ из Нове Вароши, „Друштвена организација жена Милева Марић“ , Удружење пензионерки  из Раковице.Сви учесници су добили Захвалнице од Друштва српских домаћина.

Светлана Трифуновић "Златне руке ", Нада Грачнер и Слађана Николић

Удружење "Раковица " Љубинка Адамовић и Добринка Драгутиновић

Сви присутни излагачи и предавачи, као и организатори и руководство Београдског Сајма, добили су Захвалнице од ДСД и СПИТС-а.Уручио им је испред удружења проф.др Миладин Шеварлић

Испред сајма Захвалницу примила Александра Милосављевић

На слици може бити: 2 особе и текст

Захвалница момпанији STIHL

На слици може бити: 2 особе, расвета и текст

Мирослав Живановић-предмети од племенитог дрва

 

На слици може бити: 2 особе и текст

Соња Радишић - Ткање

На слици може бити: 2 особе и текст

Маргарета Павловић - Декупаж

На слици може бити: 2 особе и текст

Мира Антић -Пачворк

На слици може бити: 2 особе и текст

Гордана Стаменковић -Везене иконе 

На слици може бити: 2 особе и текст

Љиљана коковић- Вез средњовековних орнамената

На слици може бити: 2 особе и текст

Нада Грачнер -Ткање

На слици може бити: 2 особе и текст

Слађана Николић - Ткање

На слици може бити: 2 особе и текст који гласи „RE E храна“

Смиља Милутиновић -Традиционални вез

На слици може бити: 2 особе и текст

Посебна Захвалница  Удружењу " Традиција кроз векове" из Грачанице

Додатне информације