6.АПРИЛ 2019. У ПОДГОРИЦИ

Српске Новине ЦГ

Проф. др Миладин Шеварлић на Академској трибини: Генетски модификована храна

06 АПРИЛ 2019.

Информативно-културни центар "Свети Сава" и Српски национални савјет Црне Горе настављају са акедемском трибином у Плавој сали Српске куће. На тему „Генетски модификована храна" предавање је одржао проф др Миладин Шеварлић.

Савремена наука генетски модификовану храну дефенише као храну која је произведена од организама који су били подвргнути посебним измјенама унутар њихове ДНК-а коришћењем методе генетичког инжињерства. Уредник трибине, Будимир Дубак казао је да је из тог разлога ова тема застрашујуће битна.

ПОДГОРИЦА

Српски национални савјет и Српски информативно-културни центар "Свети Сава" организују Академску трибину која ће се одржати у петак  5. априла 2019. године, у 19 часова у Плавој Сали Српске куће, Булавар Станка Драгојевића бб.

На трибини ће говорити проф. др Миладин Шеварлић на тему "Генетски модификована храна".

Са задовољством Вас позивамо да присуствујете трибини.

ГОДИШЊА СКУПШТИНА СРПСКОГ КУЛТУРНОГ ДРУШТВА ШТАЈЕРСКА ЗАЈЕДНИЦА ИЗ МАРИБОРА

ŠTAJERSKE NOVICE so vpisane v razvid medijev, ki ga vodi Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije, pod zaporedno številko 1519

ONLINE DNEVNI ČASOPIS ŠTAJERSKE NOVICE SOFINANCIRATA: JAVNI SKLAD REPUBLIKE SLOVENIJE ZA KULTURNE DEJAVNOSTI IN MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA REPUBLIKE SRBIJE - UPRAVA ZA SARADNJU S DIJASPOROM I SRBIMA U REGIONU.

ИНТЕРНЕТСКЕ НОВИНЕ »ШТАЈЕРСКЕ НОВИЦЕ« БЛИЗУ РЕКОРДА ОД 20. МИЛИОНА ПОСЕТА

ИВАН ОБРАДОВИЋ ПРЕДЛАГАН ЗА ПОСЕБНО ПРИЗНАЊЕ

Раденци. 10. март Јуче је познати словеначки туристични крај Раденци примио велики број чланова друштва »Штајерска заједница« из Марибора. У Раденце су стигли делегати друштва на 13. годишњу скупштину друштва, овог веома активног друштва. Стигли су делегати из Љубљане, Раденаца, Мурске Соботе, Лендаве и аустријског Граца.

СРПСКИ НАЦИОНАЛНИ САВЈЕТ Подгорица, 24.2.2019. године

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Српски национални савјет Црне Горе поднио је Основном државном тужилаштву у Подгорици кривичне пријаве против одговорних лица у Фонду за заштиту и остваривање мањинских права, предсједника Управног одбора Фонда Сабрије Вулића и вршиоца дужности директора Фонда Елмира Куртагића, због кривичних дјела против службене дужности из главе 34 Кривичног законика Црне Горе и фалсификовања критеријума из Јавног конкурса о испуњености формално-правних услова апликаната.