Друштво српских домаћина позива Србију: Спречимо продају наше земље странцима!

Земљиште је природни ресурс и чини суверену територију сваке државе. Зато стицање власништва странаца на делу територије Србије значи продају дела суверене територије државе Србије.

Србија ће бити једина држава у Европи која је тек у поступку преговора о придруживању ЕУ, а мораће од 1. септембра 2017. године да пољопривредно земљиште (и друге непокретности) продаје купцима из ЕУ под истим условима као и својим грађанима.

Опширније...

Откривена биста Вуку Бојовићу

Спомен – биста дугогодишњем директору Бео зоо врта  и потпредседнику Друштва српских домаћина Вуку Бојовићу, откривена је 12. јула 2017. године у зоо врту, у присуству директора Србољуба Алексића, председника ДСД Нићифора Аничића, многобројних пријатеља и посетилаца.

Опширније...

ДСД ОКО Вршац и ОПО Чукарица: Поклоничко путовање – Острог

Делегација Друштва српских домаћина која води програм за позитиван природни прираштај у саставу Горан Орлић, потпредседник Управног одбора, Миљан Ћеранић, председник Одбора за породицу, омладину и спорт, Живојин Бугаринов, потпредседник ОКО Вршац и Драган Раденовић, члан ОПО Чукарица боравила је уочи Видовдана заједно са вршачким свештеником Драгишом Стојадиновим у светом манастиру Острог.

Опширније...

IX Међународни Видовдански сабор здравице и беседе

У недељу 25.јуна 2017. године одржан је  IX Међународни Видовдански сабор здравице и беседе подно манастира Старе Павлице у излетишту Изворак.

Опширније...

Прослава Крсне славе Видовдан у канцеларији ДСД у Београду

Друштво српских домаћина је 28. јуна 2017. године прославило Крсну славу Видовдан у канцеларији у Београду  и у својим територијалним одборима.

Опширније...

Додатне информације