ДСД на Видовдан обележило своју крсну славу - Свети Кнез Лазар

На највећи национални празник Видовдан, Друштво српских домаћина је и ове године 28.јуна 2023. године обележило своју крсну славу – Свети Кнез Лазар. Резање славског колача и молитве за здравље и напредак чланова Друштва узнели су свештеници из Храму Светог Марка у Београду Јован Јоцковић и Александар Крчмар.

Слави су присуствовали: Председник Друштва српских домаћина Нићифор Аничић, потпредседници, прим.др Страин Шуљагић и Слободан Ерић, председник и заменик председника Управног одбора, проф.др Миладин Шеварлић и Драгољуб Перишић, председник Надзорног одбора Драган Стефановић, чланови УО Душица Чолић и Зоран Милошевић, председник Одбора за привреду Славко Марјановић и његов син Урош, делегација Друштва српских домаћина из Републике Српске – Одбора за Семберију на челу са председником Миланом Обрадовићем и ранијим председницима Ранко Пуношем и Мирком Бабићем, као и други чланови ДСД, Биљана Радојевић, Невенка Стојчевић, Винка Радовић, председник општинског одбора ДСД Чукарица.

Слави је присуствовао и генерал-мајор у пензији др Лука Кастратовић, председник Извршног одбора Клуба генерала и адмирала, Mомчило Тимотијевић из Удружења Чачана у Београду, као и други гости из пријатељских удружења и организација. Духовне и националне песме говорио је песник Ненад Карић, аутор књиге “На огњишту Светог Саве”, чије је примерке књиге Друштво даривало свим присутним гостима.  

 

Додатне информације