Културно-просветнa заједницa Србије, у Книћанину код Зрењанина

ЈОВАНА БАРАКСАДИЋ ИЗ МАНЂЕЛОСА ПОБЕДНИК

Најлепша девојка у народној ношњи је Жељана Илић из Книћанина,а најлепши на Сабору песме и лепоте Србије у Книћанину код Зрењанина

Пар у народној ношњи су Андријана Малетић и Предраг Моравчевић из Богатића. У Дому културе 400 гледалаца

На Сабору песме и лепоте Србије, у организацији Културно-просветне заједнице Србије, у Книћанину код Зрењанина, за Награду и покровитељство града Зрењанина, који је одржан у петак, 24. маја, у конкуренцији осам певача одабраних међу више десетина кандидата, на аудицији Радио Београда, победила је Јованка Бараксадић из Манђелоса, студенткиња медицине у Београду. Јованка је победила са песмама Моје мило Банаћанче и Под гором се шетало девојче.

Друга и трећа награда припале су Кристини Мик из Банатског Новог Села, студенткињи у Темишвару, и Софији Дацић из Лесковца, студенкињи у Београду. Победница жирија публике је Наташа Димитријевић, службеница из Книћанина.

Најлепша девојка у народној ношњи по мишљењу стручног жирија је Жељана Илић из Книћанина, студенкиња у Новом Саду. Друга и трћа награда припале су Жељани Пепелчевић, ученици из Мачванске Митровице, и Андријани Малетић, студенкињи из Богатића.

Најлепша девојка по оцени жирија публике у народној ношњи је Марија Љубинковић, ученица из Црне Баре у Мачви.

Стручни жири је за најлепши пар у народној ношњи прогласио Андријану Малетић и Предрага Моравчевића из КУД-а Ђидо Богатић. Друго место је припало Жељани Пепелчевић и Страхињи Трогрлић из КУД-а Бранко Радичевић Сремска Митровица, а треће сестри и брату Милици и Стефану Броћовићу из Новог Села код Врњачке Бање.

На Сабору је свирао оркестар Радио Београда, а певали су Новица Неговановић, Раша Павловић и Мишко Павић.

У стручном жирију за певаче били су мр Мирјана Дробац, музички уредник Музичке продукције РТС-а, Илија Павловић, музички уредник Радио Београда, проф. др Урош Дојчиновић, професор музике и Новица Неговановић, истакнути уметник народне музике.

У жирију за најлепше девојке и младиће у народној ношњи били су Драган Ђорђевић, кореограф и председник кореографа Европе за Србију, Радован Мића Трнавац, академски сликар из Београд и др Весна Стојановић, социолог из Београда.

У жирију публике за певаче и лепоте девојке у народној ношњи били су: проф. др Миладин Шеварлић, Раша Павловић, истакнути уметник народних песам, Мишко Павић, истакнути уметник народних песама и Живорад Жика Ајдачић, драматург и редитељ.

Програм су водили Драгана Рунтић, професор књижевности у Румској гимназији и Никола Божовић, новинар РТС-а из Зрењанина.

Аутор и уредник Сабора песме и лепоте Србије Миомир Филиповић Фића.