Градски одбор Друштва српских домаћина (ГрО ДСД).

На Цвети, 21. априла 2019. године у Сремској Митровици је основан Градски одбор Друштва српских домаћина (ГрО ДСД).

Оснивачкој скупштини је присуствовао председник Управног одбора Друштва српских домаћина, народни посланик проф. др Миладин Шеварлић и потпредседник Друштва Слободан Ерић, главни и одговорни уредник часописа Геополитика, као и неколико десетина чланова удружења из Сремске Митровице и околних села.

Професор др Миладин Шеварлић се обратио скупу, изневши основне циљеве и начела Друштва којима се оно руководи у свом раду, док је господин Слободан Ерић говорио о духовној вертикали српског народа у турбулентним временима кроз која пролазимо.

На Оснивачкој скупштини ГрО ДСД једногласно су изабрани Управни одбор:

Председник Мирослав Смрзилић, потпредседник Микица Илић и секретар Зоран Ђорђевић)

Надзорни одбор (председник Дејан Поповић и чланови Александар Черековић и Златан Милованчевић).

Председнику ГрО Друштва српских домаћина Сремска Митровица Мирославу Смрзилићу професор Шеварлић је свечано уручио заставу Друштва, док је члановима сремскомитровачког одбора поделио значке Друштва српских домаћина и пожелео им успешан и плодан рад.

Новоизабрани председник Градског одбора ДСД Мирослав Смрзлић је изнео план и програм будућих активности удружења, међу којима је приоритет залагање за обнову националних, економских, социјалних, културних и историјских вредности, потврђивање духовног и културног идентитета, потстицање предузетништва, привредног и економског напретка српског домаћина, као и неговање породичних и духовних вредности српског народа.

Такође је презентован план поклоничког путовања на Кајмакчалан, Зејтинлик, Солун, Битољ, Удово, Поликастрон и друга спомен обележја из Првог светског рата у организацији Градског одбора Друштва српских домаћина Сремска Митровица и Удружења грађана Церски марш из Шапца, који ће бити реализован од 13. до 15. септембра ове године. Том приликом су позвани сви заинтересовани грађани да се прикључе овом ходочашћу на света места славне српске историје, која су омеђена гробовима српских Див-јунака из Великог рата.