Куда иде српска породица

У организацији Друштва српских  домаћина у петак 1.марта 2019, у Музеју аутомобила у Београду одржана је трибина под насловом “Куда иде српска породица”. Посетиоцима, који су испунили салу Музеја аутомобила, обратили су се угледни гости и стручњаци: Др Миша Ђурковић, директор Института за европске студије, др Зоран Миливојевић, психотерапеут и др Милош Станковић, доцент на Правном факултету.

Присутне је на почетку у име организатора поздравио Слободан Ерић потпредседник Друштва српских домаћина. Ерић је истакао да је Друштво српских домаћина, као удружење које негује патриотске и родољубиве вредности, посебно заинтересовано за очување традиционалне српске породице.

Друштво српских домаћина је најблаже речено забринуто због припреме одређених законских решења и стварања једне климе у јавности која има за циљ да релативизује и подрије све ауторитете и вредности у српском друштву, укључујући и породицу, нагласио је Ерић.

Према његовим речима ова трибина треба да представља једну врсту аргументованог одговора на овај антисрпски процес јер су гости ДСД, не само угледни и познати, већ и веома компетенти за ову тему.

Др Миша Ђурковић, др Зоран Миливојевић и др Милош Станковић су у својим излагањима, на један аргументован и критичан начин, говорили  о законским решењима и политици која угрожава породицу у Србији а која се преко невладиног сектора нашој земљи намеће од стране западних глобалистичких кругова. У расправи су, кроз постављање питања и коментаре, учествовали и посетиоци ове трибине.