Петровдански дани Сребренице

Делегација Друштва српских домаћина – ГРО Нови Сад, на челу са председником одбора Сашом Вујићем, посетила је Братунац и Сребреницу са околним местима поводом манифестације „Петровдански дани Сребренице 2018“.

Том приликом одата је почаст српским жртвама средњег Подриња које су убијене у периоду 1992.-1995. године. Комеморацији су присуствовали и председник Републике Српске Милорад Додик, премијерка Р. Српске Жељка Цијановић, министар одбране Републике Србије и изасланик председника Р. Србије Александар Вулин, као и многи други. Манифестацији је присуствовао и руски амбасадор у Р. Српској Петар Иванцов. У поподневним часовима у оквиру манифестације одржана је трибина „Пад ноћног сокола“ на којој су припадници 3.рд ПВО 250. представили своје успехе у борби против авијације НАТО током агресије 1999. године. Другог дана манифестације, делегација је посетила манастир Покров Пресвете Богородице, Карно код Сребренице. Делегацију је примио архимандрит Лука, који је заједно са народом подигао конак, обновио храм и подигао спомен бисту Бобану Лазаревићу, који је страдао 1992. године.

Погледајте фотографије са манифестације: