Друштво српски домаћина на IX Личкој олимпијади

Друштво српских домаћина је традиционално узело учешћа на IX Личкој олимпијади 30.јуна 2018. године. Приредби од значаја за очување народних обичаја српског народног корпуса. Наше дугогодишње присуство у Бањи Јунаковић, зборном месту овога личког вишебоја, унело је квалитетне нити које су се уткале у општи изгледи начин одржавања Личке олимпијаде.

Харамбаша наше екипе Миљан Ћеранић, председник Oдбора за породицу, омладину и спорт ДСД, који се и сам такмичио у дисциплини претезање штапа и ове године окупио је изабран такмичарски тим. Драган Клисарић, скок у даљ из места и Никола Матијевић, скок увис из места остварили су запажене резултатске наступе. Жељко Јевремовић одмерио је снаге у дисциплини повлачење куке. Врло успешан наступ остварио је Батрић Јокановић у дисциплини бацање камена са рамена, пласиравши се међу најбоље. Ми на Личку олимпијаду долазимо пре свега да би подржали Манифестацију од значаја за очување наше традиције, тек на неком следећем месту као такмичари. Бог нас је погледао јер смо о свом руху и круху уз велики ентузијазам и љубав Српства ради остварили и одржали место на најзначајнијој смотри народног вишебоја. Освојили смо одличје у дисциплини обарање руке. Наш Слободан Новаковић остварио је бриљантан наступ победивши све саме асове овога спорта одбранивши титулу од прошле године.

Друштво српских домаћина Апатина на челу са Милојем Јеротијевићем, потпредседником ДСД и Радивојем Секулићем председником ДСД Апатина по старом српском домаћинском обичају дочекали су нас на најгостољубивији, срдачан начин. Братска база за екипу и госте Домаћина. Бог нас је држао у слози и домаћинском поретку. Миљан Ћеранић, председник одбора за породицу, омладину и спорт уручио је икону светог кнеза Лазара, славе Друштва српских домаћина на поклон нашим Домаћинима Апатина.

Погледајте фотографије са догађаја:

Председник ДСД Одбора за породицу, спорт и омладину Миљан Ћеранић и члан УО ДСД Радивој Секулић.

Председник ДСД Одбора за породицу, спорт и омладину Миљан Ћеранић, члан УО ДСД Радивој Секулић, председник ДСД ОО Апатин Милоје Јеротијевић.