Додељена признања Клуба генерала и адмирала Србије

На Свечаној седници Клуба генерала и адмирала Србије (КГАС), одржаној 13. јуна 2018. године у Дому Војске Србије у Београду, председник Скупштине генерал-потпуковник Миломир Миладиновић, поздрављајући госте и чланове, посебно је истакао: „остварили смо добру сарадњу са другим нама блиским организацијама и удружењима: Београдски форум за свет равноправних, Друштво српских домаћина, СУБНОР, резервне старешине, Друштво за неговање традиција 1912 – 1920, породица и поштовалаца, Удружење породица палих бораца у ратовима 1990.

Овом изјавом Друштво српских домаћина је добило велико признање за вишедеценијске активности у испуњавања моралног дуга генерацијама предака који су у ратове за слободу народа и одбрану отаџбине одлазили са аманетом: „НЕМОЈТЕ НАС ЗАБОРАВИТИ!“ −како је то управо великим словима у свом ратном дневнику записао Милан Вакањац, српски официр и добровољац у Првом светском рату.

Председник Скупштине Клуба генерала и адмирала Србије (КГАС), генерал-потпуковник у пензији Миломир Миладиновић поздравља госте и учеснике.

Гости и чланови Клуба генерала и адмирала Србије одају почаст химни „Боже правде“.

На Свечаној седници Клуба генерала и адмирала Србије заслужним представницима партнерских организација које чувају традицију Војске Србије и члановима генералима и адмиралима додељена су највиша признања−Повеља почасног члана Клуба генерала и адмирала Србије и Медаље Српских генерала.

Председник БФ за свет равноправних Живорад Јовановић прима Повељу почасног члана од председника Скупштине КГАС генерал-потпуковника Миломира Миладиновића.

Генерали, адмирали и министар одбране - добитници Медаље Српских генерала и добитник Повеље почасног члана КГАС Живорад Јовановић.

У славу и част српских војсковођа –чије традиције негује, највише признање Медаља Српских генерала додељено је осморици чланова Клуба генерала и адмирала Србије и министру одбране, а прва је додељена најстаријем члану генерал-потпуковнику Радовану Васиљевићу (92),члану Друштва српских домаћина.

Председник Скупштине КГАС генерал-потпуковник Миломир Миладиновић додељује Медаљу Српских генерала генерал-потпуковнику Радовану Васиљевићу.

Председник Управног одбора Друштва српских домаћина проф. др Миладин М. Шеварлић поклонио је председнику Скупштине Клуба генерала и адмирала Србије генерал-потпуковнику Миломиру Миладиновићу монографију аутора Димитрија Вујадиновића „СРПКИЊА – хероина Великог рата“, коју су, поводом Јубилеја 100 година од победе у Првом светском рату, заједнички издали Балкан култ и Друштво српских домаћина.

На крају свечаности, гости и домаћини су почашћени традиционалним војничким пасуљом у ресторану Дома Војске Србије.

Председник Скупштине КГАС генерал-потпуковник Миломир Миладиновић, генерал-мајор проф. др Спасоје Мучибабић, проф. др Миладин М. Шеварлић и пуковник Саша Петровић −представник Команде КоВ из Ниша.

Више о Свечаној седници Скупштине Клуба генерала и адмирала Србије можете прочитати и видети на линку: http://www.klubgenerala.org.rs/?p=5185&lang=lat