Свечано проглашени нови чланови Међународне свесловенске академије из Србије и Црне Горе

На свечаној седници Српског одељења Међународне свесловенске академије (МСА) одржаној 17. јуна 2018. године у Музеју аутомобила у Београду, председник МСА Сергеј Бабурин уручио је дипломе новоизабраним академицима из Србије:

•  проф. др Мирку Зуровцу, професору естетике и онтологије Филозофског факултета у Београду;
  •    драмском писцу и редитељу Братиславу Петковићу, председнику Градског одбора Друштва српских домаћина Београда;
  •    проф. др Даници Грујичић, неурохиргу Клиничког центра у Београду и председници Хуманитарне организације „Здрава Србија“ –партнерске организације Друштва Српских домаћина;
  •    драмској уметници Ивани Жигон, првакињи Народног позоришта у Београду;
  • и правнику проф. др Звонимиру Ђорђевићу.

Председник МСА Сергеј Бабурин са раније изабраним и новоизабраним члановим Српскогодељења МСА.

Митрополит Амфилохије, епископи Јоаникије и Кирило, као и амбасадор проф. др Славенко Терзић примиће дипломе накнадно.

Отварајући свечаност у сали Музеја аутомбола, председник Српског одељења МСА Владимир Кршљанин је рекао: „МСА једна од најлепших спона Србије и Русије и створе је почетком деведесетих година инсипирисана борбом српског народа. Наша православна вера и традиција нас највише спајају“.

Председник МСА академик Сергеј Бабурин и председник Српског одељења МСА академик Владимир Кршљанин.

Уручујући дипломе новим члановима председник МСА Сергеј Бабурин је посебно нагласио: „МСА јача братство словенских народа, што није једноставно јер је словенски свет данас поцепан између различитих полова. Јужни Словени - Срби, Црногорци, Бугари данас су позвани да споје поцепану Европу, како би Европска унија боље схватала Русију, а Русија ЕУ“.

Председник МСА академик Сергеј Бабурин додељује диплому новом члану Ивани Жигон.

На крају свечаности нови члан Српског одељења МСА Ивана Жигон отпевала је песму на руском језику, а Српски домаћин академик Братислав Петковић приредио је пријем за госте и чланове МСА.

Новоизабрани академик МСА и председник ГрО ДСД Београда Братислав Петковић са мајком 11 деце Мајом Ковачевић у Музеју старих аутомобила.

Председник Српског одељења МСА Владимир Кршљанин, новоизабрани академик МСА и председник ГрО ДСД Београда Братислав Петковић, председник УО ДСД и народни посланик проф. др Миладин М. Шеварлић.

Новинар Горан Шипрага, проф. др Миладин М. Шеварлић и председник МСА Сергеј Бабурин.

Председник Покрета Избор је ваш - Бања Лука Дане Чанковић, Маја Ковачевић и проф. Шеварлић.

Заједнички снимак пред полазак руске делегације чланова МСА у Ниш.