Најмлађи члан уручио Повељу и чланску карту најстаројем члану ДСД

На предлог председника Друштва српских домаћина Нићифора Аничића, поводом 90-ог рођендана Ђорђа (Ђуре) Михаиловића – вишедеценијског чувара Српског војничког гробља Зејтилник у Солуну, урађена је Повеља и чланска карта број 001 за ПОЧАСНОГ ЧЛАНА Друштва!

На конференцији за новинаре у Народној скупштини Републике Србије одржаној 17. маја 2018. године, поводом посете Скупштини ученика Српске допунске школе из Швајцарске са њиховом професорком Јеленом Митровић и њихових другара из Српске школе у Негославцима (Хрватска), школе у Срезојевцима (Горњи Милановац) и више школа из Београда и Сремских Карловаца, њихов домаћин у Скупштини народни посланик и председник Управног одбора Друштва српских домаћина пропф. Др Миладин М. Шеварлић замолио је најмлађег члана ДСД Ђорђа Вујанића (13) аутора збирке песама „На раменима предака“ из Срезојеваца да приликом посете Солуну најстарим члану ДСД Ђорћу (Ђуре) Михаиловићу (91) уручи Повељу, чланску карту и поклон монографију „СРПКИЊА – хероина Великог рата“ – чији су издавачи Балкан култ и Друштво српских домаћина.

Наш најмлађи члан је 19. маја 2018. године, приликом посете ученика наведених српских школа Српском воојничком гробљу Зејтилник у Солуну достојно испунио свој задатак, о чему сведоче и ове фотографије и видео записи.

Погледајте фотографије са догађаја:

Најмлађи и најстарији члан ДСД - Ђорђе Вујанић предаје чланску карту и повељу ДСД Ђорђу Михаиловићу, Зејтинлик 19. 05. 2018.

Најстарији члан ДСД Ђорђе Михаиловић говори ученицима српских школа о хероима сахрањеним на Зејтинлику

Ученица Сара Вуковић са повељом и чланском картом ДСД коју је Ђорђе Вујанић уручио Ђорђу Михаиловићу на Зејтинлику

Ђаци српских школа са најстаријом чланом ДСД Ђорђем Михаиловићем на Зејтинлику

Најмлађи и најстариј члан ДСД - Ђорђе Вујанић предаје чланску карту и повУељу ДСД Ђорђу Михаиловићу. Зејтинлик, 19.05.2018Н