43. признање- Златна значка КПЗ за 2018

Културно-просветна заједница Србије и Министарство спољних послова Републике Србије - Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону су 15. маја 2018. године у Народном позоришту у Београду, доделили признање "Златна значка" заслужним уметницима и културним посленицима из Србије и дијаспоре, и то за дугогодишњи допринос развијању културних делатности.

Додељено је 53 признања, а жири на чијем челу је био проф. Милован Витезовић, књижевник, а чланови Марија Бишоф, књижевник, професор, проф. др Урош Дојчиновић, музички уметник, Олга Милојевић, менаџер у култури, и проф. Славенко Салетовић, редитељ, све одлуке је донео једногласно.

Песникињи и председници Друштва српских домаћина одбора у Горњем Милановцу Љиљани Браловић додељено је ово значајно признање уз образложење:

Љиљана Браловић, књижевница, радила је једно време у Модној конфенкцији „Рудник“ у Горњем Милановцу, путујући свакодневно до свог подсувоборског села Прањани. Потом се посветила домаћинству, пољопривредним пословима и писању. Пише песме, кратке приче, афоризме и драме. Објављивала је поезију и прозу у бројним листовима и часописима. Аутор је десетак књига. Песме су јој превођене на немачки, француски, пољски и шведски језик. Учествовала је на многим књижевним манифестацијама, као и у многим школама широм Србије. Добитница је више награда и признања. Члан је Удружења књижевника Србије, Књижевног друштва „Запис“, Кола српских сестара, Друштва српско-руског пријатељства и др. Као члан Друштва српских домаћина залаже се за очување традицији, српског језика и писма као и српског села.

Погледајте фотографије са догађаја:

Добитници "Златне значке" КПЗ за 2018. годину на сцени "Раша Плаовић"- Народно позориште

Додела Повеље и Златне значке Љиљани Браловић

Међу награђенима је био и Арно Гујон, француски и српски хуманиста

Песникиња и председница ДСД ОО Горњи Милановац добитница "Златне значке".

Добитници "Златне значке" Љиљана Браловић, Зоран Јеремић и гости у просторијама ДСД, домаћин проф. др Миладин Шеварлић

Председник УО ДСД и добитници "Зланте значке" за 2018. годину: Љиљана Браловић и Зоран Јеремић.

Истог дана у клубу "Прозор" (Таковска 48, Београд), одржана је промоција књиге "Звона светог Симеона" Љиљане Браловић, на којој су присуствовали и председник УО ДСД проф. др Миладин Шеварлић и заменик председника УО ДСД Драгољуб Перишић.