„За Србију без ГМО - Марш против Монсанта“

Јавни скуп у покрету „За Србију без ГМО - Марш против Монсанта“ биће организован у Београду на Тргу Републике у суботу 19. маја од 10 часова и 30 минута. Организатори скупа су: Друштво српских домаћина, Савез пољопривредних инжењера и техничара Србије(СПИТС) и УГ Здрава Србијаи Ко нам трује децу.

Тим поводом, позивамо Вас на конференцију за новинаре у просторијама Удружења „Здрава Србија“ у Београду (Сремска 6) у среду 16. маја у 11 часова.

У име организатора, обратиће се:

• проф. др Даница Грујичић, председник Удружења „Здрава Србија“
  • проф. др Миладин М. Шеварлић, председник УО Друштва српских домаћина и СПИТС-а
  • др Зоран Јовановић, председник Удружења „Ко нам трује децу“

Скупови „За Србију без ГМО“ организују се истовремено и у Крагујевцу (конференција за новинаре је такође у среду 16. маја у 11 часова – у Друштву пчелара Крагујевца), као и Новом Саду, Пријепољу, Параћину, Ужицу и Нишу, а коорганизатори су: територијални одбори Друштва српских домаћина и Здраве Србије, портал ПРВИ ПРВИ НА СКАЛИ, СПИТС, друштва пчелара и друге еколошке организације.

Скупови се одвијају у оквиру планетарног Марша против Монсанта.

Први пут у историји Србије, одборници у скупштинама 136 градова и општина (80,5% од 169 локалних самоуправа) једногласно су усвојили један документ - Декларацију против увоза, узгоја, прераде и промета ГМО и производа од ГМО, чија је почетна порука: Ми не желимо ГМО на нашој територији,  а завршна: Сачувајмо земљу наших предака нашој деци без ГМО.