ДСД ОКО Параћин Обележавање двогодишњице рада

Поводом  двогодишњице формирања и рада ДСД ОКО Параћин, у сусрет васкршњим празницима као и јубилеју 140 година од постојања и рада Гимназије у Параћину, ДСД ОКО Параћин је дана 26. 03. 2018. године, грађанима Параћина, у сали градског позоришта, приредило вече здравичарства и народног духа Србијепод називом “Домаћине, роде мој“.

Учешће у програму узели су: Драгиша Симић, здравичар и председник Удружења „Прела и посела“, аутор књиге „Здрав Србине, мој поносу“;

Проф. др Драган Батавељић председник Удружења „Опстанак“ и аутор књиге „Тако је живео и стварао Драгиша Недовић“;

Миша Ћирић председник Diasporagroup, ТВ Упакована носталгија.

У уметничком делу програму, осим ученика Гимназије, представила нам се и етно-група „Лазарице“ из Крушевца, фолклорни ансамбл „Спасовдански вез“ из села Дреновца код Параћина, а музичку подршку пружио нам је истакнути, вишеструко награђивани хармоникаш, Славиша Савић - Шодер. Наш познати гуслар нам се представио са неколико гусларских нумера.

У другом делу програма, представио нам се Миша Ћирић,председник Diasporagroup и замолио је гимназијалце да остану у домовину и да не напуштају своје огњиште, јер кроз његов дугогодишњи рад и сарадњу са дијаспором, препознаје велику носталгију код наших људи. Током програма, приказана је и ревија ручне радиности наших гошћа, Удружења жена из Крагујевца.

У пуној сали Позоришта ову манифестацију су пропратили локални медији, параћински РТВ„Канал М“ и Информативна служба општине Параћин.

Погледајте фотографије са манифестације: