ДСД ОКО ПАРАЋИН- Зимска школа за пољопривреднике

Чланови ДСД ОКО  Параћин су 02. 03. 2018. године присуствовали „Зимској школи за пољопривреднике“ и одслушали сет предавања о актуелним темама из те области. Предавање су одржали  стручњаци Пољопривредне саветодавне стучне службе из Јагодине у сарадњи са управом за пољопривреду и локални и економски развој у просторијама Општине Параћин.

Група саветодаваца је за наше пољопривреднике одржала сет предавања из више области као што су:

-           Унапређење биљне производње применом добре пољопривредне праксе;

-           Примена добре хигијене и хигијенске праксе у производњи малине;

-           Технологија гајења кромпира;

-           Виноградарски регистар;

-           Правилна примена пестицида;

-           Гајење паприке;

-           Расе оваца итд.

Саветодавци су пољопривредницима објаснили да добра пољопривредна пракса подразумева примену знања у коришћењу природних ресурса на одрживим принципима, како би се произвела сигурна, здравствено-безбедна храна уз обезбеђење економске исплативости и друштвене стабилности.

Саветодавци су сваком пољопривреднику одговорили на постављено питање и разјаснили све недоумице везане за ове области. Велики број пољопривредника и чланова ДСД из Параћинске општине је дошло да чује предавање и сазна оно што их занима, што потврђује да је организовање оваквих предавања добар вид сарадње произвођача и пољопривредних стручњака.

Погледајте фотографије са догађаја: