Посета 40-ом Међународном сајму туризма

Представници Друштва српских домаћина проф. др Миладин М. Шеварлић, г. Живота Михаиловић, дипл. инж. шумарства и г.Драгољуб Перишић, дипл. економиста, посетили су 22. фебруара 2018. године 40. Међународни сајам туризма у Београду.

Обилазећи штандове локалних самоуправа и регионалних туристичких организација које промовишу и верски, сеоски и манифестациони туризам на њиховим територијама, посебно су разговарали са представницима Центра за социјалну интеграцију деце и младих без родитељског старања „Центар Звезда“ – чије рукотворине, у знак подршке њиховим активностима, приказујемо и на сајту Друштва у рубрици „Понуда Српских домаћина“ и препоручујемо да их купујете (за вас и поклоне вашим пријатељима и за догађаје у вашим фирмама) или да их позивате и подржавате давањем бесплатног простора и продајних тезги на различитим изложбено-продајним манифестацијама.

На штандовима винарија представници Друштва посебно су се задржали и похвалили два примера удруживања и заједничких маркетинг активности: на штанду Виноградари и винари Републике Српске су дегустирали „Вранац“ из климатски изузетно добре 2011. године власника реномиране винарије и српског домаћина Алексић из Требиња, а на штанду виноградара и винара из Александровца – Жупске океаније вина су дегустирали вино од аутохтоне сорте „Тамјаника“ из породичне винарије Ћосић.

Било је много сусрета, контаката, разговора,... а једна узорна српкиња је пожелела да овековечи наш сусрет и пожели - Да нам дуго живите и поносно носите српска народна одела !

Проф. Др Шеварлић, председник УО ДСД, Драгиша Симић, председник Удружења Прела и посела, и Живана Микић – активисткиња женског предузетништва.

Током посете, нашу пажњу је привукао штанд Центра за социјалну интеграцију деце и младих „Центар Звезда“ који се стара о младима без родитељског старања и обучава их да производе квалитетне и осмишљене рукотворине које се могу погледати, одабрати и купити, а по жељи и договорити брендирање са заштитним знаком заинтересоване фирме. Контакт се може остварити преко њиховог сајта www.centarzvezda.rs