ДСД Параћин- Трибина „Успони и падови српске националне политике“

Дана 22. 02. 2018. године у Параћину у сали градског позоришта, одржана је трибина „Успони и падови српске националне политике“. Гости трибине били су бивши премијер Никола Шаиновић и бивши министар спољних послова Живадин Јовановић.

На трибини се говорило о положају садашње Србије у односу на положај бивше Југославије, направљен је осврт на то шта је било, шта се догодило, да би посетиоци знали и своју деци могли да уче према чињеницама.  Живадин Јовановић нагласио је да  близак период прошлости заснован на доминацији униполарног светског поретка заснованог не на демократији, ни на принципима поштовања права и улоге УН, већ на инструкцијама центра моћи организованог по принципу пирамиде. Јовановић je додао  да смо деведестих година имали разбијање СФРЈ, а не распади главна жртва тог разбијања је био српски народ. „Ми смо као најраспрострањенији народ на Балкану желели да живимо у једној држави, али су нас центри моћи претворили у националне мањине у неколико држава“, нагласио је Јовановић. За ову трибину владало је велико интересовање, па су планиране и нове о актуелним темама.

Друштво српских домаћина је присутно увек где се разговара и  сучељавају ставови о горућим темама за опстанак наше земље у овим тешким временима, а г. Живадин Јовановић је прави саговорник и осведочени патриота који је много тога учинио за побољшање статуса наше земље у свету.

Погледајте фотографије са догађаја:

Живадин Јовановић, модератор трибине и Никола Шаиновић.