ДСД ОО Врањска Бања: Годишњи концерт КУД-а ДСД „Врелац“

Дана 21. 12. 2017. године, одржан је годишњи концерт КУД-а ДСД ОО Врањске Бање „Врелац“. Програм концерта био је веома богат, почевши од песама са југа Србије и игара из целе земље, па све до свирања на традиционалним српским инструментима.

На почетку концерта гостима је представљена ретоспектива свих наступа овог КУД-а у 2017. години. Члан Управног одбора ДСД Горан Средојевић се обратио организаторима и гостима речима: „ Уважени, поздрављам Вас у име председника ДСД Нићифора Аничића, Управног одбора и своје лично име. Србија је мала земаља којом су ходали и ходају велики људи – изрека је која нас подсећа на то каква смо дела оставили човечанству, какву смо историју светских бура проживели и преживели као народ, колико смо пута бацани у искушења да се одрекнемо врлина: вере, наде и љубави. „Вере у Бога, наде у вечни живот и љубави према створитељу и створењима“, како је говорио владика Николај Велимировић. Друштво српских домаћина у свом називу и бићу, стоји на том путу очувања традиције, вредности и  културе нашег народа. Не заборавимо да реч култура, долази од српске речи коло, којом су наши давни преци називали Сунце. Од те кратке речи од четири слова створили смо цивилизацију, науку и уметност, а Бог нас је подарио искреном вером и љубављу. Општински одбор ДСД у Врањској Бањи је најлепши пример вере и љубави, преточене у свакодневну помоћ нејакима, обележавању и незаборављању свих бурних истројиских догађаја нашег народа, организовању и учењу млађих да преносе најлепше тековине својих предака у будућност...“

Председник Општинског одбора ДСД Врањска Бања и КУД-а „Врелац“ Предраг Костић, се за још једну успешну годину захвалио својим играчима из ансамбла – деци, почевши од најмлађих до најстаријих, јер да није њих ни било ни овако успешног КУД-а.

Погледајте фотографије са манифестације:

Члан Управног одбора ДСД Средојевић Горан.