Свечана академија Балканске козачке војке у Београду

У Руском дому у Београду одржана је 9. фебруара 2018. године свечана академија Балканске козачке војске на којој су саопштена унапређења у више чинове и додељена признања заслужним појединцима и организацијама, уз пригодан културно-уметнички програм.

Поред председника ГрО ДСД Нови Сад Саше Вујића – мајора и атамана Балканске козачке војске за Војводину, скупу су присуствовали и представници Друштва српских домаћина: потпредседник ДСД и уредник Геополитике Слободан Ерићпредседник, УО проф. др Миладин М. Шеварлић, заменик председника УО Драгољуб Перишић, заменик генералног секретара др Зоран Чукић и координатор активности ДСД Марина Чолић.

Погледајте фотографије са догађаја:

Председник УО ДСД проф. др Миладин Шеварлић, атаман Балканске козачке војске генерал Виктор Заплатин,председник ДСД Гро Нови Сад атаман Балканске козачке војске Војводине мајор Саша Вујић.

Генерал Савчић председник борачке Републике Српске, генерал Новица Гушић, генерал Виктор Заплатин, пуковник Видаковић-атаман БКВ за Србију, пуковник С. Пејовић-атаман БКВ Црна Гора.

Гости свечане академије.

Гуслар Срђан Авдаловић.

Мешовити хор Министарства одбране и Војске Србије.

КУД "Ипа перла"

Председник УО ДСД и народни посланик проф. др Миладн Шеварлић и генерал Савчић.

Заменик председника УО ДСД Драгољуб Перишић и председник УО ДСД проф. др Миладин Шеварлић.

Заменик председника УО ДСД Драгољуб Перишић и председник ДСД ГРО Нови Сад атаман Балканске козачке војске Војводине мајор Саша Вујић.