Обележен Дан српско-руског братства

У понедељак, 15. јануара 2018. године у Београду обележен је Дан српско-руског братства. На споменик руском цару Николају II положени су венци у знак захвалности Србије и Срба у региону на 15. јануар 1916. годину када је први српски војник дотакао тло Крфа, захваљујући депешама које је руски цар Николај II Романов послао савезницима, захтевајући да се спасу српска војска и народ.
Венце су положили: Удружење „Српско-руског пријатељства“, представници Руске Федерације, Удружење „Српски  кривак“, праунук војводе Радомира Путника Зоран Ивковић, Српски национални савјет Црне Горе и Друштво српских домаћина.
У име ДСД учествовали су: потпредседник Друштва др Момчило Вуксановић, председник УО ДСД проф. др Миладин Шеварлић, заменик председник УО ДСД Драгољуб Перишић, председник Надзорног одбора ДСД мр Драган Стефановић, помоћник Генералног секретара ДСД др Зоран Чукић, Живота Михаиловић, председник ГРО ДСД Нови Сад и  козачки атаман Саша Вујић, Марина Чолић, Зоран Сакић и други.
Праунук војводе Радомира Путника, Зоран Ивковић посетио је Друштво српских домаћина и као знак захвалности за све што је његов прадеда урадио за Србију, председник УО ДСД уручио му је Годишњак Друштва и позлаћену значку Друштва.
Свечана академија одржана је истог дана  у 19 часова у Руском дому, којој је присуствовао и амбасадор Руске Федерације А. В. Чепурин и петочлана делегација високих званичника Руске Федерације из Москве.

Погледајте фотографије са догађаја:
Пред полагање венаца: председник ГРО ДСД Нови Сад и козачки атаман Саша Вујић, председник УО ДСД проф. др Миладин М. Шеварлић, председник Српског националног савјета Црне Горе (СНС ЦГ) др Момчило Вуксановић и члан СНС ЦГ Симон Ђуретић

У име Друштва српских домаћина венац су положили председник УО
проф. др Миладин М. Шеварлић и председник ГРО ДСД Нови Сад Саша Вујић
У име Друштва српских домаћина венац су положили председник УО проф. др Миладин М. Шеварлић и председник ГРО ДСД Нови Сад Саша Вујић

У име Друштва српских домаћина венац су положили председник УО
проф. др Миладин М. Шеварлић и председник ГРО ДСД Нови Сад Саша Вујић
 Председник Националног савјета Црне Горе (СНС ЦГ) и потпредседник Друштва српских домаћина др Момчило Вуксановић и члан СНС ЦГ Симон Ђуретић

Полагање венаца: председник Српског националног савјета Црне горе и потпредседник Друштва српских домаћина др Момчило Вуксановић и члан СНС ЦГ Симон Ђуретић

Делегације удружења и представници Руске Федерације испред споменика руском цару Николају  II Романову у Београду

Натпис на споменику у Београду: порука руског цара Николаја II српском краљу Александру Карађорђевићу – јули 1914. године

Председник УО ДСД проф. др Миладин Шеварлић уручује Годишњак  и значку Друштва Зорану Ивковићу – праунуку војводе Радомира Путника