Обележавање стодруге године Мојковачке битке

У Саборном храму Рождества Христовог у Мојковцу одржан је помен јунацима Мојковачке битке,који је служио Његово Преосвештенство Епископ будимљанско никшићки Г. Јоаникије.
Након службе у Саборном храму, представници Српског националног савјета, представници Друштва српских домаћина (Будимир Тешевић председник ДСД ОО Пријепоље, Славко Марјановић члан одбора за привреду) и друштвених организација положили су венце на спомен обележје неумрлим јунацима Мојковачке битке. Присутне и госте из Србије поздравио је др Момчило Вуксановић, председник Српског националног савјета Црне Горе.
Мојковачка битка представља најзначајнији догађај у заједничкој историји Црне Горе и Србије.
Представници српских организација и политичких партија положили су венце на спомен обележја Мојковачким јунацима и дивизијару сердару Јанку Вукотићу.
Венце су на спомен обележја Мојковачким јунацима положили и представници Удружења ратника из 1990. године који су након тога заједно са представницима Српског националног савјета Црне Горе и Друштва српских домаћина у Црној Гори посетили спомен обележје страдалим ратницима из Мојковца у периоду 1991- 1999 и положили цвеће.
Погледајте фотографије са догађаја:

Његово Преосвештенство Епископ будимљанско никшићки Г. Јоаникије служи помен јунацима Мојковачке битке у Саборном храму Рождества Христовог у Мојковцу

Потомци и поштоваоци јунака Мојковачке битке на помену у Саборном храму Рождества Христовог у Мојковцу

Барјактари испред Саборног храма Рождества Христовог у Мојковцу

Потомци и поштоваоци Јунака Мојковачке битке испред Саборног храма Рождества Христовог у Мојковцу

Потомци и поштоваоци јунака Мојковачке битке на путу ка спомен костурници у Мојковцу

Представници Српског националног савјета Црне Горе др Момчило Вуксановић и Биљана Милачић полажу венац на спомен костурници јунацима
Мојковачке битке

Представници Друштва српских домаћина Будимир Тешевић и Славко Марјановић полажу венац на спомен костурници јунацима Мојковачке битке у Мојковцу

Предсједник Српског националног савјета Црне Горе Др Момчило Вуксановић говори на спомен костурници јунацима Мојковачке битке

Барјактари поред споменика сердара Јанку Вукотићу

Одавање поште сердару Јанку Вукотићу