Додела Признања Друштву српских домаћина

У просторијама Друштва српских домаћина 7. 10. 2017. године, Удружење „Књегиња Персида Карађорђевић“ доделило је Повељу Друштву српских домаћина за трајни допринос очувању вековног огњишта Срба, борбу против беле куге и обнову културно историјских споменика.

Истом прилоком додељена је новинарска награда Маји Ковачевић „ЗЛАТНО ПЕРО ШТАЈЕРСКЕ“. Признање јој је уручио уредник Штајерских новина и председник комисије за додељивање овог престижног признања Раде Бакрачевић. Сарадњу између ДСД и Штајрских новина предложила је председница ОО Горњи Милановац Љиљана Браловић, тако што је Мају предложила за ову награду. Надамо се да ће се добра сарадња са Штајерским новинама из Марибора и ДСД наставити и да ћемо исту сарадњу ширити са осталим медијима Срба из региона. У име Друштва српских домаћина присутне госте поздравио је проф. др Миладин Шеварлић, председник УО ДСД.

Додели Признања и награда присуствовао је и члан Научно – стручног савета ДСД, академик Василије Крестић, представници СПЦ, српски писци, угледни и признати новинари : Марко Лопушина, новинар и уредник Вечерњих новости; Радомир Чубрановић, новинар, уредник Штајерских новости за Војводину; Драгана Живојиновић, новинар, уредник Радија Београд; Зорица Зец, новинар, уредник Сербских новина; Божа Дринић, новинар, уредник магазина Задругар; Здравко Мајсторовић, уредник фотографије – Раденци; Добре Стојановски, члан ИО Штајерске заједнице; Золтан Часар, члан ИО Штајерске заједнице.

Погледајте фотографије са догађаја: