Јубилеј резервата Засавица

У петак 29. септембра 2017. године, председник УО ДСД проф. др Миладин М. Шеварлић био је један од гостију на обележавању Јубилеја 20 година рада Специјалног резервата природе ЗАСАВИЦА у атару селу Засавици на територији града Сремска Митровица.
Том приликом проф. Шеварлић је уручио значку Друштва српских домаћина управнику резервата ЗАСАВИЦА господину Слободану Симићу, који је као српски домаћин, са својим тимом сарадника, сеоски пашњак површине 380 хектара у атару села Засавица претворио у Специјални резерват природе ЗАСАВИЦУ, репрезентативни универзитетски научноистраживачки центар у области екологије и заштите домаћих аутохтоних врста и раса стоке (свиње мангулице, магарце, подолско говече, ...) и у свету препознатљиву и признату међународну дестинацију еколошких оаза и центара еколошки одрживе производње и туризма.
Резерват Засавица је већ две године и домаћин одмора члановима Друштвасрпских домаћина у повратку са Историјског часа на Текеришу (2016. и 2017. године)
Погледајте фотографије са догађаја: