У спомен борцима Београда и Србије

Друштво српских домаћина и Удружење "Прела и посела", позивају Вас да присуствујете историјско - културно - туристичкој манифестацији "У спомен борцима Београда и Србије", која ће се одржати 7. октобра код цркве Света Петке и Ружице на Калемегдану у Београду.

Програм манифестације можете погледати овде:

Програм
12.00: Парастос браниоцима Београда и отаџбине Србије.

12.30: У спомен браниоцима Београда и Србије – беседе представника Републике Србије, града Београда, удружења потомака ратника 1912-1918. и Друштва српских домаћина о храбрости, чојству и јунаштву српских ратника, официра и становникa Београда и Србије.

12.50: Полагање венаца палим браниоцима уз химну „Боже правде“ код спомен обележја мајору Драгутину Гавриловићу.

13.05: Историјски час – казивање историчара.

13.20: Обележавање храста (посађеног 2015. године) – дрво сећања симболише трајност, снагу и енергију уз поздрав „Бог чува Србију, живела Србија!“.

13.30: Културно-уметнички програм:
- Изворна певачка група ... отпеваће сплет песама: Знаш ли одакле си сине, Тамо далеко, Востани Сербие, итд.
- Пригодну здравицу казиваће Драгиша Симић.
- Фолклорни ансамбл одиграће Краљево коло и Српкињу.
- Уз Руски хор који ће отпевати сплет песама послаћемо и рођенданску честитку великом пријатељу Србије – председнику Руске Федерације Владимиру Владимировичу Путину.
- Полагање венаца код споменика Руским војницима
Сценографија ће бити са етно мотивима и експонатима из времена великог рата.
Представљање књиге најлепших српских здравца, беседа и песама  ,,Здрав Србине, мој поносу! ,,
Прес конференција на отвореном – најава манифестација ,,Путевима српске војске ,,“. Коло мира за стогодишњицу од ослобођења престонице 2018. – највеће коло на свету које ће бити уписано у Гинисову књигу рекорда и на тај начин показати шта Србија има и ући у светску туристичку мапу понуде и атракције.