ДСД ОКО Параћин на манифестацији „Дани дијспоре“ у Крупаји

Под мотивом да оживе српска села, у село Крупаји одржани су 5. сусрети дијаспоре, традиционално 15. августа на дан Светог архиђакона Стефана.

Ова манифестација има за циљ интеграцију становника Крупаје и осталих места који живе и раде ван домовине. На позив организатора и председника Удружења „Анђели и дијаспора“, г. Срђана Алексића и представници ДСД ОКО Параћин били су учесници манифестације. Свечаност је започета литијом кроз село до записа, светог места где је пререзан славки колач, а потом у вечерњим сатима настављено са културно забавним програмом. Захваљујући организатору Срђану Алексићу, ова манифестација из године у годину постаје све масовнија и све више добија на значају, како за мештане који у селу живе, тако и за оне који су далеко од родног краја. Друштво српских домаћина подржава овакве манифестације које јачају везе грађана на привременом раду у дијаспори са матицом Србијом и својим завичајем. Оваквим окупљањем проналазе се могућности за повратак, улагање капитала и оживљавање српских села.

Погледајте фотографије са догађаја: