Одата пошта др Арчибалду Рајсу поводом 88-годишњице смрти

Делегација Друштва српских домаћина (ДСД) 8. августа 2017. године, положила је венац у Топчидерском парку на споменик истакнутом хуманисти, криминологу и великом српском пријатељу др Арчибалду Рајсу.
Венац су поводом 88-годишњице смрти Арчибалда Рајса, у име Друштва српских домаћина положили председник УО ДСД проф. др Миладин Шеварлић, заменик председника ДСД Живота Михаиловић, потпредседник ДСД Слободан Ерић и генерални секретар ДСД Милета Бабовић.

У име председника Републике Србије венац је положио његов изасланик Никола Селаковаћ. У име Владе Републике Србије венац је положио државни секретар у Министарству рада Негован Станковић. У име Града Београда венац је положио заменик градоначелника Андрија Младеновић. Венац су положиле и делегације Министарства одбране Републике Србије и Криминалистичко-полицијска академија. О лику и делу др Арчибалда Рајса говорио је председник Савеза потомака ратника Србије 1912-1920 Љубомир Марковић. На позив председника овог Савеза, присутне је поздравио и председник УО ДСД проф. др Миладин Шеварлић, нагласивши да је председник ДСД Нићифор Аничић написао да  “Арчибалда Рајса носи у својој души поред Светог Саве”.
Погледајте фотографије са догађаја:
Делегација ДСД: Живота Михаиловић, проф. др Миладин Шеварлић, Милета Бабовић, Слободан Ерић.

Споменик Арчибалду Рајсу у Топчидерском парку.
Полагање венаца делегације ДСД
Полагање венаца делегације ДСД: Милета Бабовић - Генерални секретар ДСД, проф. др Миладин Шеварлић председник УО ДСД, Живота Михаиловић - потпредседник ДСД.

Председник УО ДСД проф. др Миладин Шеварлић и председник Савеза потомака ратника Србије 1912-1920 Љубомир Марковић

Председник УО ДСД проф. др Миладин М. Шеварлић