Позив на Академију руско-српског спортског пријатељства

Православно спортско друштво Света Србија, трећу годину за редом, уприличује Академију руско-српског спортског пријатељствау свечаној сали Скупштине града Београда, 11. августа 2017. године у 20 часова.
Присутне ће поздравити заменик градоначелника Београда Андреја Младеновић, затим Евгениј Љвов, тренер џудо клуба Александар Невскииз Старог Оскола из Русије и Винка Радовић, председница Православног спортског друштва Света Србија, наша прослављена репрезентативка и шампионка у два олимпијска спорта.
Међу уваженим званицама су представници града Београда, Амбасаде Руске Федерације, затим Руске и Српске православне цркве, истакнути спортски радници, признати спортисти и учесници Међународног џудо кампа Олимп 2017.
У духу саборности, са жељом да прикажемо део богатсва духовно-народног стваралаштва руског и српског народа, припремили смо разноврсан културно-уметнички програм са бројним учесницима међу којима су Драган Млађеновић, реномирани хорски диригенти композитор, истакнути православни појци и кантаутори Љубомир Манасијевић, Асим Сарван, Небојша Мастиловић–оснивач групе Пирг и Хаџи Никола Мијовић са групом Родослов, отац Серафим и група Србче, црквени хор Видик, деца ПСД Света Србијаи музички састав Света Србија. Скупштина града је и ове године препознала значај залагања ПСД Света Србија у руско-српској сарадњи на пољу спорта, духовности и уметничког стваралаштва и дала подршку овом важном културном догађају.
Међународни џудо камп Олимп 2017 се одвија у СЦ Олимп-Звездара од 08. до16. августа 2017. Организатори кампа су џудо клуб Олимп и џудо клуб Света Србија. Камп воде Евгениј Љвов, тренер ЏК Александар Невскииз старог Оскола, Русија, Винка Радовић, тренер ЏК Света Србија и оснивач кампа Владимир Ранчић, тренер ЏК Олимп.
Православно спортско друштво Света Србијаје идејни творац модела рада спортских друштава и клубова у складу са православним начелима. Ове године ПСД Света Србијао бележава 12 година рада, а јединственоје по томе што је прво у свету понудило и применило дугорочно решење за васпитање младих кроз спорт у складу са непролазним вредностима заснованим на нашој традицији и живој вери.
Спортисти Свете Србије учествују на такмичењима широм земље и у иностранству и постижу  врхунске спортске резултате, али пре свега  негују љубав према Богу и Србији.  У Друштву се такође баве старим занатима, хорским певањем, црквеним појањем и беседништвом. Поред спортских клубова, имају и музички састав Света Србија, као и дечји музички састав. Заједно са Друштвом српских домаћина Света Србија је покренула и води акцију за позитиван природни прираштај под називом Србија се роди! ПСД Света Србија живи као велика породица спортиста, родитеља и пријатеља и делује са високом друштвеном свешћу и одговорношћу према отаџбини и нараштајима који долазе.
За додатне информације контактирајтe  Миљанa Ћеранићa, директорa ПСД Света Србија, Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., тел. 060 733 07 35.