Друштво српских домаћина на Личкој олимпијади

Друштво српских домаћина је традиционално учествовало на осму Личку олимпијаду 24. јуна 2017. године. Приредба од значаја за очување народних обичаја српског корпуса. Наше дугогодишње присуство у Бањи Јунаковић, зборном месту овога личког вишебоја, унело је квалитетне нити које су се уткале у општи изглед Личке олимпијаде.

 Харамбаша наше екипе Миљан Ћеранић, председник одбора за породицу, омладину и спорт ДСД уз неизмерну подршку Небојше Терзића, предсеника одбора за привреду ДСД и Горана Орлића, потпредсеника Управног одбора ДСД и председника окружног одбора ДСД Вршац и ове године окупио је изабран такмичарски тим. Александар Петковић, прослављени државни репрезентативац џудо олимпијског спорта бриљантним држањем показаоје како можеш да изгубиш у борби за медаљу а да при томе колега са којим се бориш остане на земљи. Ту имамо предлоге око правила надметања. Драган Клисарић у бацању кугле, Урош Гавриловић у скоку у даљ из места и Никола Матијевић у вис из места остварили су запажене резултатске наступе. Бог нас је погледао јер смо о свом руху и круху уз велики ентузијазам и љубав Српства ради остварили и одржали место на најзначајнијој смотри народног вишебоја. Освојили смо одличје у дисциплини обарање руке. Наш Слободан Новаковић остварио је бриљантан наступ победивши актуелног државног шампиона у категорији изнад његове.

Друштво српских домаћинаАпатинна челу са Милојем Јеротијевићем, потпредседником ДСД и Радивојем Секулићем председником ДСД Апатина по старом српском домаћинском обичају дочекали су нас на најбољи начин. Свега у изобиљу. Братска база за екипу и госте Домаћина. Бог нас држао у слози и домаћинском поретку.

Погледајте фотографије са догађаја:  

 

 

 

Додатне информације