Откривена биста Вуку Бојовићу

Спомен – биста дугогодишњем директору Бео зоо врта  и потпредседнику Друштва српских домаћина Вуку Бојовићу, откривена је 12. јула 2017. године у зоо врту, у присуству директора Србољуба Алексића, председника ДСД Нићифора Аничића, многобројних пријатеља и посетилаца.
Иницијатива за изградњу спомен – бисте потекла је од Друштва српских домаћина, које је и финансирало пројекат. Биста је дело академског вајара Зорана Ивановића.
Велики пријатељ Вука Бојовића и председник ДСД Нићифор Аничић, изјавио је да је срећан, пре свега зато што је Вук добио бисту у родном месту Дурмитору „међ својим витезовима и војводама“, али и у зоо врту где му је  „срце остало“. 
- Вук Бојовић у своје време био је највећи српски домаћин. Прихватио је зоолошки врт као споствену имовину и отаџбину како би је предао поколењима. Срећан сам што ми моји домаћини помогоше да му посветимо бисту и то баш на овом месту, јер му је овде срце и душа- рекао је Н. Аничић.
Након откривања спомен – бисте, песникиња и председница ДСД ОО Горњи Милановац, Љиљана Браловић одрецитовала је стихове посвећене овом борцу за најлепшу животињску оазу у престоници.
Фото: Снежана Крстић/RAS Srbija
Извор: Блиц
Погледајте фотографије са догађаја:
 
 
 
 

Додатне информације