ДСД ОКО Вршац и ОПО Чукарица: Поклоничко путовање – Острог

Делегација Друштва српских домаћина која води програм за позитиван природни прираштај у саставу Горан Орлић, потпредседник Управног одбора, Миљан Ћеранић, председник Одбора за породицу, омладину и спорт, Живојин Бугаринов, потпредседник ОКО Вршац и Драган Раденовић, члан ОПО Чукарица боравила је уочи Видовдана заједно са вршачким свештеником Драгишом Стојадиновим у светом манастиру Острог.

Сви поменути имају посебно поштовање и љубав према светитељу Василију Острошком Чудотворцу, чији благослов их прати у животу и раду. У живом сећању нам је молитвено поклоњење светитељу после кога се родио Василије, син Драганов, који сада полази у први разред Основне школе. Драган о Божијем чуду кроз светог Василија Острошког који му је подарио наследника увек и овом приликом сведочи. Био је то пут Причешћа светим тајнама Христовим код самих моштију светитеља, пут кумстава, подвига и радости. Отац Драгиша је благословио да учинимо како је он рекао нематеријалну жртву. Читајући акатист боси смо се пели уз Острошке греде. Заједничарили на Јутрењу и Светој Литургији у Горњем манастиру и будућу да је у току петровски пост причестили смо се. Неки од нас нова острошка пријатељства крунисали су  кумством, као што то од вајкада бива под Острогом. Имали смо прилику да се сретнемо са нашим драгим другом београдским новинарем Вечерњих новости Зораном Николићем, списатељем Београда, који је Миљану рекао од тренутка када сам последњи пут писао о Друштву српских домаћина и Православном спортском друштву Света Србија размишљао сам где ћемо се срести. Наш драги пријатељ отац Лонгин Крајишник дочекао нас са домаћинском радошћу. Благодаримо њему и оцима Радмилу Чизмовићу и Предрагу Шћепановићу који су у глас одговорили Ваистину Србија се роди! Од њих имамао најважнију молитвену подршку и програмско представљање предлога закона о вештачком прекиду трудноће народу са којим су свакодневно. Много тога још можемо рећи надахнути из светиње, али због мере заинтресованости нека и слике говоре.

Миљан Ћеранић, председник одбора за породицу, омладину и спорт ДСД