Посета чланова ДСД представницима Срба из Румуније

Делегација Друштва српских домаћина у саставу Горан Орлић, потпредседник Управног одбора Друштва српских домаћина и председник Окружног одбора Друштва српских домаћина Вршца, Миљан Ћеранић, председник Одбора за породицу, омладину и спорт Друштва српских домаћина, Живојин Бугаринов, потпредседник ОКО ДСД Вршац и Никола Косовац, члан УО ДСД Чукарица боравила је 15. јуна 2017. године  у пословно поклоничкој посети Румунији.
 Нашем Друштву је борба за позитиван природни прираштај српског народа првенство изнад свега. У циљу непосредног упознавања са програмом под називом Србија се роди учестало боравимо на терену. Исто тако постојеће манифестације бојимо и уподобљујемо афирмацији рађања Србадије. У темишварски Катедрални храм стигли смо по благослов светог Јосифа Светитељ је још за живота поштован од народа као чудотворац. Светогорски монах, игуман румунског манастира Кутлумуш, изабран је од Српског Патријарха Гаврила I за Митрополита Темишварског 1650 године.За нас је од ванредног значаја да је свети Јосиф Темишварски Србин, старином из Херцеговине, рођен у Дубровнику. Његовим благословом остварили смо значајне контакте са виђенијим Србима у Румунији. У наредном временском периоду постепено ће се наши односи унапређивати под домаћинском заставом Србија се роди!
Погледајте фотграфије са догађаја: