ДСД ОКО Параћин на оснивању Опште земљорадничке задруге у Дреновцу

У Дреновцу, близу Параћина је 16. јуна 2017. године основана Општа земљорадничка задруга. Задруга је основана на иницијативу Удружења воћара, сточара, паприкара и других пољопривредних произвођача и уз подршку регионалне Агенције за економски развој, Задружног савета Шумадије и Поморавља и  локалне самоуправе.
Одржана је Оснивачка скупштина на којој су изабрани органи задруге.
Драновац је седамдесетих година прошлог века, имао најуспешнију задругу у општини Параћин, а иницијатори оснивања задруге верују да ће се тај успех поновити и да ће заједничким снагама постићи много бољу конкурентност на тржишту.
Одмах након оснивања задруге, тражиће од државе да им да на коришћење још 40-ак хектара земљишта, које је припадало некадашњој задрузи са економијом.
Оснивачкој скупштини задруге у Дреновцу присуствовали су: проф. др Миладин М. Шеварлић – председник Управног одбора ДСД и нестраначки посланик, Љубиша Стевановић – председник Савеза задругара Шумадије и Поморавља, представник Агенције за економски развој Шумадије и Поморавља, представници локалне самоуправе, као и Друштво српских домаћина ОКО Параћин.
Оснивачку скупштину медијски су пропратили: РТС, локална ТВ Канал М, информативна служба СО Параћин.
Погледајте фотографије са догађаја: