Дан Русије у Београду

Амбасадор Русије у Београду Александар Чепурин, организовао је 14. јуна 2017. године пријем у амбасади ове земље поводом прославе руског државног празника - Дана Русије.
Свечаности је присуствовао државни врх Србије као  и многобројне званице, међу којима и проф. др Миладин М. Шеварлић – почасни професор Волгоградског државног аграрног универзитета и председник Управног одбора Друштва српских домаћина, Слободан Ерић -  потпредседник ДСД и уредник Геополитике и Марина Чолић - координатор активности Друштва.

Током пријема, проф. Шеварлић је разговарао и са председником Асоцијације правних универзитета и високо позиционираним политичаром Руске Федерације проф. др Сергејом Николаевичем Бабурином – који га је позвао на сарадњу.
Амбасадор Чепурин је званицама пожелео добродошлицу у башти амбасаде. Честитајући сународницима државни празник у свом обраћању поручио да је Русија за целовиту, перспективну Србију и мир на Балкану.
- Ми ћемо се ослањати на интересе нашег друштва, на искуства наше државе која траје више од хиљаду година. Ка том циљу ићи ћемо у пријатељској слози са Србијом- рекао је Чепурин.
Своје обраћање званицама завршио је здравицом: "За братски народ - руски и српски!".

Прилог: фотографије – Милета Мирчетић