ДСД ОКО Параћин на осамнаесту годишњицу рушења Варваринског моста

Друштво српских домаћина ОКО Параћин је учествовало у обележавању годишњице злочина НАТО пакта у коме је срушен мост на обали Велике Мораве у Варварину.
Напад на варварински мост догодио се 30. 5. 1999. године на Свету Тројицу, која се у овом градићу обележава као свети дан, а у близини моста и црква у којој је било много верника. У року од 5 минута догодила су се две напада у којима су погинула 10 цивила, 17 тешко рањених и 70 лакше. Морава је тог дана била црвена од крви убијених грађана Варварина.
Апсурд злочина у Варварину је још већи, ако знамо да у његовој близини није било нити једног војног објекта. Како у своме обраћању рече председник општине г. Станојевић: „Једна мала и мирна варош, без икаквих војних циљева постала је мета, у два наврата погађана“.
Комеморацији су присуствовали преставници Војске Републике Србије, општине Варварин, града Крушевца, представници више десетине удружења, као и стотине грађана ове општине.
Представници ДСД ОКО Параћин положили су цвеће на спомен облележје и одали почаст невино настрадалим жртвама.
Погледајте фотографије са догађаја: