ДСД ОКО Параћин на 13. међуокружној смотри фолклора

На позив организатора КУД-а „Вук Караџић“ и МЗ Орашије, Друштво српских домаћина је присуствовало на 13. међуокружној смотри фолклора сеоских КУД-ова расинског, рашког и моравичког округа.

У такмичарском делу програма наступила су културно уметничка друштва из ова три округа, а у ревијалном делу прошлогодишњи победник KУД „Медвеђа“ из Медвеђе код Трстеника.

Смотру у Орашју пратио је и др Драгослав Џаџевић, селектро Савеза аматера Србије, који је одлучио да победник ове смотре буде КУД „Вук Караџић“ из Орашја. Победник ове манифестације представиће ова три округа на републичкој смотри која ће се одржати у Кличевцу.

Поред фолклорног наступа учесници су показали и народне обичаје из Србије.

Пригодна признања и награде свим учесницима уручили су:  КУД „Вук Караџић“ и Друштво српских домаћина. Поред признања, победнику је уручена и победничка торта. Модератор програма био је уважени новинар и угледни водитељ Миодраг М. Васић, који је поздравио представнике ДСД-а, изрекао пар пригодних похвала на рачун рада Друштва.

Покровитељ ове манифестације је општина Варварин. Орагнизатор смотре је Друштву српских домаћина уручио Захвалницу за подршку у организацији ове манифестације.

Погледајте фотографије са догађаја: