Прво место на Фестивалу фолклора у Параћину КУД „Врелац“ Друштва српских домаћина

Убедљиво прво место за КУД Друштва српских домаћина

Културно уметничко друштво „Врелац“ Друштва српских домаћина из Врањске бање било је учесник четвртог Фестивала фолклора који се одржао у Параћину.

На параћинском Фестивал учествовало је око 260 фолклораша, чланова КУД-а из целе Србије. Публика је уживала у спектру кореографија и приказа српских старих обичаја. Осим ревиjалног Фестивал је имао и такмичарски карактер. Сви такмичари су се трудили да своје КУД- ове представе у најбољем светлу, а жири је имао веома тежак задатак.

Поред играчког умећа жири је оцењивао: стил игре, увежбаност играча, комплетну кореографију како изгледа на сцени, ношњу која прати крај из кога такмичари долазе и много тога. На основу свих ових параметара, КУД „Врелац“ Друштва српских домаћина из Врањске бање, освојио је убедљиво прво место.

Победници су након проглашења славили заједно са публиком, а свеукупни победник КУД „Врелац“ је од организатора добио на поклон и шампањац којим је почастио присутне.

Врањска бања има разлога да  се поноси овим КУД- ом, јер су у јакој конкурененцији најбољих КУД-ова из целе Србије, пред многобројном публиком осветлали образ и своме завичају и Друштву српских домаћина.

Друшто српских домаћина је захвално културно уметничком друштву „Врелац“ и њиховом вођи Милану Костићу за постигнут резултат и  овакво представљање ДСД широм земље, са жељом да наставе са оваквим пласманом и  дају допринос очувању српских обичаја и традиције на срећу свих нас.

Општи закључак четвртог Фестивала фолклора је да „Док је овакве младости и оваквих домаћина“ Србија има будућност.

Погледајте фотографије са догађаја: