Међународни витешки фестивал "Деспот Стефан Лазаревић "

ДСД ОО Параћин је 26. 8. 2016. год. присуствовао отварању другог међународног  витешког фестивала “Деспот Стефан Лазаревић-Манасија 2016.“. Отварању фестивала је присуствовао и амбасадор Руске Федерације  Александар Чепурини, саветница председника Србије Станислава Пак и други значајни гости из политичког и јавног  живота. Деспот Стефан Лазаревић, чија је задужбина манастир Манасија, био је први српски витез, витешког Реда змаја.

Циљ манифестације је промоција српске културе и баштине и обележавање шест векова од завршетка изградње нашег највреднијег средњевековног бисера српске културе, манастира Манасије. На манифестацији узело је учешће 350 витезова из 15 држава као што су: Чешка, Француска, Румунија, Словачка, Бугарска, Хрватска, Словенија, Данска, Мађарска, Шветска, Италија, Украјина, Република Српска и Србија. А домаћини су били српска витешка група „ Бели орлови“.

ДСД ОО Параћин је такође имало велику част и посебно задовољство да подржи једну такву међународну манифестацију на нашим просторима са жељом да постане традиционална и надом да ће УНЕСКО донети одлуку о стављању манастира под заштитом.

Погледајте фотографије са догађаја.