Изборна Скупштина ДСД у Херцеговини

Дана 14. децембра 2014. год. је у Билећи, одржана редовна и изборна,  пета по реду, Скупштина Друштва српских домаћина – Одбор за Херцеговину са Дневним редом. Неке од тачака су: Извјештај о раду Друштва српских домаћина одбора за Херцеговину, кадровска питања председништва и извршног одбора, поздравна реч гостију и др.

Скупштини је присуствовало 30 чланова Друштва, као и представници локалне власти из источнохерцеговачких општина.

У изузетно пријатној атмосфери салона чланови Скупштине су једногласно изабрали представнике Друштва за следећи четверогодишњи период. За Предсједника Скупштине друштва изабран је досадашњи предсједник Извршног одбора, домаћин, Миленко Кукурић из Требиња, а за његове замјенике изабрани су домаћини Никола Носовић из Билеће и Бранислав Миковић из Невесиња. Изабран је и нови Извршни одбор, који броји 15 чланова.

За предсједника Извршног одбора изабран је домаћин Драго Паповић из Гацка, а за његове замјанике изабрани су домаћини Жарко Вујадиновић из Требиња и Веселин Рупар из Берковића. За предсједника Надзорног одбора изабран је домаћин Славољуб Михић из Љубиња, а за чланове домаћини Миодраг Копривица из Гацка и Никола Баћевић из Билеће. На Скупштини је именован и нови-стари секретар, домаћин, Перо Јелачић из Требиња.

На Скупштини је закључено да Одбор за Херцеговину у наредном периоду треба радити на унапрећењу привредних дјелатности у свим областима како у пољопривреди, туризму и предузетништву, тако и на његовању традиционалних породичних односа и афирмацији српских вриједности. Херцеговачки домаћини морају бити снажан иницијатор привредног и културног развоја и заједно са осталим друштвима, која дјелују на подручју Источне Херцеговине, а уз подршку локалних управа, кренути у оживљавање ових простора, једногласни су закључци данашњег скупа.

Новоизабрани предсједник Друштва домаћин Миленко Кукурић је у свом обраћању истакао да је Друштво отворено за све оне који поштују рад српских домаћина  и који се тако осјећају.

Изврсан модератор Скупштине био је непревазиђени домаћин Никола Асановић.

Након радног дијела Скупштине настављено је дружење уз пјесму и традиционални српски инстумент – гусле.

Преузмите комплетан Извештај са изборне Скупштине Друштва српских домаћина у Херцеговини

Фотографије са догађаја.

На каналу Херцег телевизије у централном дневнику је 15. децембра објављен извјештај са изборне Скупштине ДСД  у Херцеговини.

Погледајте видео на следећем линку.

Извјештај почиње након 4 мин и 33 сек.